Wedden op sport

Of het nu gaat om voetbal, Formule 1, schaatsen of een andere sport, sportwedstrijden kijken is voor veel mensen een favoriet tijdverdrijf. Maar als alleen kijken niet spannend genoeg voor je is, dan is wedden op sport wellicht iets voor jou! Via verschillende bookmakers kun je live of juist vooraf gokken op allerlei wedstrijdelementen.

Op welke sporten kun je wedden?

Voetbal is de nationale sport van Nederland en daarom ook heel populair onder mensen die graag wedden op sport. Is voetbal niet echt jouw ding? Dat maakt niet uit, want er zijn nog veel meer sporten waar je op kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan boksen, basketbal, American football, Formule 1, tennis, schaatsen en honkbal.

Waar kun je wedden op sport?

De Toto (onderdeel van de Nationale Loterij) is de meest bekende officiële bookmaker in Nederland. Maar er zijn ook nog andere bookmakers waar je kunt inzetten. Zodra je een account hebt aangemaakt, kun je inzetten op wedstrijden! De belangrijkste voorwaarden om te kunnen wedden op sport? Je moet de Nederlandse identiteit hebben en 18 jaar of ouder zijn.

Wat als je goed hebt gewed?

Als je op een team hebt ingezet en je voorspelling blijkt te kloppen, dan win je niet alleen je inzet terug maar ook een mooi geldbedrag! Hoeveel dat precies is, hangt af van de hoogte van je inzet, hoeveel mensen er hebben ingezet, wat er in de pot zit, enzovoorts. Je winst kun je op je bankrekening laten uitbetalen, maar je kunt het ook opsparen en (een deel) inzetten bij een volgende wedstrijd.

Tot slot

Wedden op sport geeft een hele nieuwe dimensie aan het kijken naar een wedstrijd! Natuurlijk, het is al leuk om naar een wedstrijd te kijken en je favoriete team of atleet aan te moedigen. Maar als je ook nog eens geld hebt ingezet, dan maakt dat het wel extra spannend!